Tabung amal LA

Rabu, 29 Februari 2012

Datuk Najib Razak Pertahankan Rosmah Mansor. Ini Cerita Yang Dibesar-besarkan & Sengaja Direka!!

Sumber dikutip dari Berita Semasanajib rosmah mansor Datuk Najib Razak Pertahankan Rosmah Mansor. Ini Cerita Yang Dibesar besarkan & Sengaja Direka!!

Apabila ditanya oleh salah seorang pengikut Twitter Datuk Seri Najib Razak mengenai laporan berita yang mengaitkan beliau bersama isterinya Rosmah Mansor berbelanja sehingga RM325,000 untuk baju & menginap Penthouse A$20,000 (RM65,100) Semalam sepanjang bercuti di sana. Walaubagaimanpun, ini jawapan Datuk Seri Najib di Twitter :
“Ini cerita yang dibesar-besarkan dan sengaja direka untuk menjejaskan persepsi rakyat tentang pemimpin mereka,”
najib rosmah Datuk Najib Razak Pertahankan Rosmah Mansor. Ini Cerita Yang Dibesar besarkan & Sengaja Direka!!

Semakan kami berdasarkan laporan portal berita dailytelegraph.com.au, pengurus besar hotel mewah, The Darling mengatakan bukan sebarangan orang boleh menginap di hotel mewah tersebut. Antara kenyataan lain yang berjaya menarik perhatian kami adalah :
“If you need to ask the price, this is not the place for you”
Maksudnya kalau anda bercita-cita nak menginap di hotel mewah, The Darling tetapi dalam pada masa yang sama “berhati-hati” dan “berkira-kira ” mengenai harganya, anda janganlah bermimpi untuk bermalam di sana. Ini bukan tempat yang sesuai untuk anda.

rosmah mansor najib Datuk Najib Razak Pertahankan Rosmah Mansor. Ini Cerita Yang Dibesar besarkan & Sengaja Direka!!

Tonton video di bawah ini untuk membawa anda melihat dengan lebih dekat lagi penthouse yang dimaksudkan itu.
Berdasarkan rekod sebelum ini sehingga pertengahan Disember 2011, hanya selebriti Hollywood bernama George Clooney yang pernah tinggal dan bermalam di penthouse hotel, The Darling dengan harga melebihi US$15000 semalam. Berapalah agaknya harga yang dikenakan kepada “pelanggan” jika bermalam sekitar malam tahun baru?
Rosmah Mansor pun sudah menjawab apa yang beliau gelarkan juga sebagai tuduhan :

rosmah shopping Datuk Najib Razak Pertahankan Rosmah Mansor. Ini Cerita Yang Dibesar besarkan & Sengaja Direka!!
datuk Shah reza Datuk Najib Razak Pertahankan Rosmah Mansor. Ini Cerita Yang Dibesar besarkan & Sengaja Direka!! 

Ditambah beberapa hari dakwaan tersebut, Pengerusi Festival Fesyen Islam (IIF) Raja Rezza Shah yang dikatakan turut bersama dalam rombongan lawatan isteri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak ketika membeli-belah di butik pereka Australia mengatakan Datin Seri Rosmah Mansor tidak berbelanja sakan seperti yang didakwa.
  • 61 helai pakaian yang dibeli di pusat membeli-belah Carl Kapp di Paddington, Sydney, Australia, baru-baru ini sebenarnya adalah stok atau bekalan untuk sebuah kedainya di London.
P/S : Datuk Najib Razak & isterinya Rosmah Mansor sudah memberikan jawapan balas mengenai dakwaan tersebut, kini terpulang kepada anda dan rakyat Malaysia untuk menilainya….

Kelakar bila baca komen2 dorang yang memberi komen.. Apa yang nak digaduhkan.. Janji Malaysia aman dan damai, tak melarat macam negara2 lain dah alhamdullilah dah.. Korang nak risau apa... Andainya PM perintah tak betul dah dari awal2 lagi dia kena kick. SPRM ada tuk siasat sama ada dia ada makan duit rakyat ke tak.. Kalau ada pun dia takkan selamat dunia akhirat.. Dah la tak yah gaduh2.. Think positive ye kengkawan...

thanks sudi baca entry kaknda, jangan lupa komen ye ^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Salam.. hye semua...

Jangan lupa komen sepatah 2 kata disini ye.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...